Gjobë se s’ke lekë në celular!

Prej javësh qytetarët e Tiranës po hasin vështirësi në pagesat e shërbimit të parkimit publik, por reagimi ka qenë minimal. Bashkia i ka kthyer inspektorët e parkimit në terren në kontrollorë, të cilët nuk shërbejnë më bileta parkimi si dikur. Shërbimi tashmë ofrohet vetëm përmes “aplikacionit SMS-Payment”. Ai që s’e ka ditur e ka mësuar këtë periudhë duke vuajtur pasojën: gjobat.img_2362.jpg

Heqja e mundësisë së pagesës së shërbimit përmes “biletave të parkimit” pranohet edhe nga Bashkia e Tiranës, e cila duhej ta bënte këtë veprim vetëm pasi të kishte ofruar një mënyrë alternative: makinetat elektronike.

Momentalisht në disa rrugë qytetarët shohin tabela, të cilat tregojnë se shërbimi i parkimit mund të “paguhet edhe këtu”, por në makineta aktualisht mund të paguash vetëm gjobat. Mënyra “tjetër” e vetme është që t’i hedhësh para celularit dhe ta kryesh pagesën me SMS. Në rast se s’ke para në celular dhe s’nxiton shpejt që t’rimbushësh kartën, gjobitesh.

Pergjigjje Tirana-Parking
Përgjigjje nga “Tirana-Parking” (Kthim përgjigjie mbi kërkesën për informim Nr. Prot. 1547/1).

Veprimet apo mos-veprimet e Bashkisë së Tiranës me këtë situatë rëndojnë në xhepat e qytetarëve. Zhgënjim shtesë për këtë gjendje është mungesa e reagimit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s