Ndihmojini kukësjanët ta zhvillojnë turizmin e t’i ruajnë mrekullitë e natyrës!

IMG_5975Natyra ka qenë shumë bujare me ne shqiptarët. Në fare pak territor ajo na ka falur aq shumë përralla, por që fatkeqësisht s’kemi ditur t’i trashëgojmë si duhet. Peizazhi i vendit tonë në disa zona përngjan tashmë si ajo përralla e mësuar gabim, së cilës i ka humbur kuptimi kryesor e për rrjedhojë s’duket hiç më e bukur. Me të tillë shije mbeta në vizitën time të fundit në një vend që duhej të ishte një perlë e natyrës. Continue reading

Shtegëtim në Shëngjergj dhe vizitë te ujëvara e Shëngjinit

IMG_5807Shtegëtimi i radhës nisi herët si zakonisht, por me një vendsynim sa afër po dhe aq larg Tiranës. Do të udhëtonim për në Shëngjin dhe Shëngjergj në fshatrat e parafundit që kufizojnë në lindje kryeqytetin me Elbasanin. Për këto fshatra të përtej-Dajtit, kisha dëgjuar. Kulinaria ishte pjesa më e përgjithshme për të cilën i njihja disi. Ka lokale e restorante të mira andej. Continue reading

Një grup të rinjsh nga Sllovakia e Çekia vizitojnë Shqipërinë, njëri prej tyre bën “tattoo” shqiponjën

20662637_1413537305368240_786452341_o

Tatuazhi në krahun e Andrejit

Viktor Cabúk, Jakub Kozák, Peto Gábriš, dhe Andrej Hudek janë një grup të rinjsh nga Sllovakia, të cilët vizituan Shqipërinë këtë javë. Një udhëtim, që nisi me Shqipërinë, për të vazhduar më pas me Malin e Zi dhe Kroacinë, përfundoi me plot aventura dhe me një dashuri për Tiranën dhe shqiptarët, dashuri që u nguros me një tatuazh në parakrah nga Andrej. Continue reading

Studentët e Harvardit vizitojnë Shpellën e Pëllumbasit dhe Kanionet e Erzenit në Tiranë

IMG_5076

Natasha, Alice dhe William teksa po sodisin natyrën në hyrje të Shpellës së Pëllumbasit

Tre studentë, nga Universiteti më prestigjoz në botë sikurse është ai i Harvardit, vizituan këtë fundjavë Shpellën e Pëllumbasit dhe Kanionet e Erzenit në Tiranë. Continue reading

Qafë-Shtama, pikënisja e shtegëtimeve

16602144_1298647190174103_2399350508483326127_o

Qafë-Shtama; Foto nga Fatjon Kapllanaj

“Pse s’i ikim qytetit?! Pse s’ikim në mal?!” – ishte sfida që rodhi mes miqsh një pasdite kafeje në Tiranë. Kështu nisi qejfi për t’u marrë me “hiking” (shtegëtim) dhe pas dy-tre provave në dy-tre vende, sfida gjeti strehë te Klubi Discover Albania dhe frymëzimi prej kësaj sfide, gjeti një motiv për të shkruar këtu në blogun tim. Continue reading