Dhuna s’ka gjini!

dhuna.jpgRastet e dhunës ndaj femrave ditëve të fundit, janë vetëm majë ajsbergu të një shoqërie, që e pranon dhe e kultivon dhunën si pjesë strukturore të saj.

Këtu dhuna s’ka gjini.

Dhuna këtu ka vlerë!

Kush dhunon është i zoti, është i suksesshëm… madje është edhe deputet.

Kollaj është të thuhet “meshkujt shqiptarë janë të dhunshëm”, por ky është veçse perceptim gjinor i shkëputur nga një shoqëri e dhunshme në tërësi.

Kur sheh sesi legjitimohet dhe inkurajohet me mentalitet të shtrembër dhuna ndaj fëmijëve, nga nëna e baballarë, e kupton kryekëput se ç’rol ka dhuna për shoqërinë tonë…

Këtu dhuna t’edukon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.