Publikime

Nga unë. Të publikuara në media.

43 vite në shërbim, sot i papunë!

Mund të kalosh gjithë jetën në shërbim të njerëzve dhe sërish të të mungojë respekti institucional ndaj teje. Kjo është historia e Dr. Agron Islamajt (neurolog), një histori 42-vjeçare shërbimi ndaj të sëmurëve. Histori që mban brenda 8 vite internim vuajtjesh, por një pafundësi përkushtimi ndaj njerëzve në nevojë. Doktor Islamajn sistemi komunist e dënoi, […]

More

“Viti 2014 pati 75 raste me HIV”

Me rastin e “Ditës Botërore kundër SIDA-s” flet dr. Arjan Harxhi, mjek-infeksionit pranë spitalit infektiv në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”. Doktori tregon se, pavarësisht se numri i të prekurve këtë vit ka qenë më i vogël se vitin e shkuar, të prekurit nga virusi i imunodefiçencës (HIV) nuk janë të paktë. Mjeku tregon se, […]

More

“Vaksina e gripit nuk është efikase”

Ulja e temperaturave në ditët e fundit ka sjellë rikthimin e virozave që shpesh herë janë shkaktare të komplikacioneve të shumta në rrugët e frymëmarrjes. Komplikacione të cilat mund të sjellin edhe vdekjen. Të shumtë janë ata që i drejtohen vaksinave të gripit si një alternativë për t’iu shmangur prekjes nga ky virus apo edhe […]

More